Followers

Saturday, April 24, 2010

PRK HS: Peneroka Felda Lurah Bilut Menyesal


SKIM FELDA LURAH BILUT

24 April 2010 - Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor, 4.45 pm.

Tuan Haji Nordin bin Abdullah mendakwa beliau adalah kumpulan peneroka pertama tanah rancangan Felda yang pertama Lurah Bilut di Pahang. Mendakwa beliau berucap mewakili peneroka Felda Lurah Bilut dan mencadangkan supaya seluruh bangsa Melayu terutama generasi kedua Felda bersusaha bersungguh-sungguh memusnahkan UMNO dan menghalaunya keluar daripada tanah-tanah rancangan Felda.

Sebagai kumpulan peneroka pertama, beliau telah menerangkan betapa pada tahuin 1959 UMNO begitu zalim kerana berkempen kepada mereka yang ketika itu duduk di kampung-kampung dan kerana kempen itulah mereka bergerak masuk ke tanah rancangan Felda.

Dengan nada menyesal beliau menerangkan betapa susahnya mereka menebang menebas untuk menjayakan tanah rancangan tersebut. Kesengsaraan yang dialaminya bermula pada tahun 1959 itu tidak terhingga kerana kerajaan dan UMNO tidak menyediakan bekalan air paip dan elektrik.Mereka terpaksa bekerja setiap hari untuk menjaga tanaman mereka. Kerajaan amat zalim kerana hanya memberi geran tanah untuk seluas 7 ekar sahaja.  

Beliau mengajak seluruh pendengar supaya jangan memberi undi kepada UMNO tetapi menyerus supaya memberi kemenangan kepada Pakatan Rakyat kerana Pakatan Rakyat terbukti telah berjanji akan membela dan memperjuangkan rakyat.

Ucapan Tuan Haji Nordin Abdullah ini disudahi dengan penyerahan memorandum kepada Lim Kit Siang dan mengharapkan DAP dapat memperjuangkan nasib peneroka Felda di Parlimen. Dalam ucapan balasnya Lim Kit Siang berjanji tidak akam menghampakan harapan mereka dan mengajak mereka memusnahkan UMNO supaya nasib peneroka yang teraniaya akan terbela.

Akan diupdate dari semasa ke semasa
PRK HS: Lim Kit Siang Menghasut Peneroka Felda

Selepas Nik Aziz, Lim Kit Siang Pula Menghasut di Felda

24 April 2010 - Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor, 4.30 pm.

Selepas Ustaz Nik Aziz yang baru 2 hari balik dari Mekah memuaskan nafsunya menghasut peneroka Felda di Sungai Tengi, maka giliran Lim Kit Sinag pula menyambung hasutan pada sebelah petang.

Walaupun kehadiran hanyalah sekitar 400-450 orang yang terdiri daripada wakil-wakil peneroka Felda dari luar negeri Selangor, tetapi hasutan yang disusun dengan begitu rapi itu terus disampaikan dalam walaupun suasana dingin tanpa sambutan daripada peneroka tempatan. Pe4nulis menganggap Lim Kit Siang dan DAP berjaya memulakan langkah pertamanya.

Lim Kit Siang berjaya masuk ke Felda dan telah ditabalkan sebagai hero peneroka Felda. Dalam majlis tersebut dua memorandum telah diserahkan kepada pemimpin racist DAP itu untuk di bawa ke sidang parlimen. Walaupun tiada tepukan gemuruh dan laungan Allahuakbar mengiringi penyerahan memorandun tersebut, tetapi jelaslah bahawa Lim Kit Siang telah berjaya menyusup masuk ke dalam komuniti Felda yang selama ini menikmati hasil dasar kerajaan yang memberi manfaat kepada mereka.

Dalam ucapannya, Lim Kit Siang dengan bangganya menyeru hadirin yang hadir supaya bersama-sama beliau untuk menamatkan riwayat UMNO-BN dan mengantikannya dengan Pakatan Rakyat kerana hanya Pakatan Rakyat sahajalah yang berjuang mebela rakyat.

Perbualan Penulis bersama beberapa orang tempatan yang terdiri daripada peneroka Felta Sungai Tengi, melahirkan rasa bimbang dan sedih kerana Ustaz Nik Aziz sanggup melacurkan perjuangan suci umat Islam kepada DAP semata-mata ingin mendapatkan kuasa. Mereka juga berasa hairan dengan sikap Anwar Ibrahim yang sanggup menjadi kuda tunggangan dan alat DAP memecahbelahkan masyarakat Melayu-Islam yang telah terbela nasibnya melalui rancangan skim Felda.

Lim Kit Siang dengan penuh emosi cuba membangkitkan kemaharan dan kebencian orang-orang Melayu terhadap UMNO dengan mengatakan bahawa generasi kedua Felda kini sudah teraniaya kerana kebanyakan mereka hanya menjadi buruh kerajaan di tanah rancangan Felda. Kezaliman kerajaan akan berterusan sekiranya UMNO tidak dimusnahkan kerana UMNO membawa banyak pekerja asing sehingga generasi kedua Felda tidak lagi boleh menjadi buruh. Sekiranya Pakatan Rakat memerintah, semua masalah ini akan diselesaikan dan hak generasi kedua Felda akan diserahkan semula. Semasa Lim Kit Siang melafazkan ucapannya ini, terdengar jeritan "takbir", tetapi tiada sambutan dan selepas itu laungan "reformasi" yang juga tiada sahutan.

Dikhabarkan malam ini Ustaz Nik Aziz akan berceramah lagi untuk menambah hasutannya supaya tahap kebencian peneroka kepada UMNO dapat ditingkatkan.

Bagaimanapun, Penulis sempat berbual dengan sebahagian dari peneroka tempatan termasuk generasi muda di Felda Sungai Tengi, Felda Gedangsa dan Felda Soharto yang mana kesemuanya akan mempertahankan tanah rancangan Felda dari menjadi lubuk hasutan Pas, PKR dan DAP. Nyata mereka menginsafi betapa Felda adalah merupakan anugerah dan nikmat Allah yang perlu disyukuri. Mereka juga akan berusaha memberi nasihat kepada rakan-rakan yang telah terpesong dan terpengaruh dengan dakyah Gerombolan Pakatan Pembangkang selama ini.

Akan diupdate dari semasa kesemasa.

PRK HS: Hukum Tentang Minum Arak Belum Ada LagiKampung Rasa Tambahan, Hulu Selangor, 23 April 2010, 10.00 mlm.

Sepanjang menyampaikan ceramahnya, Ustaz Nik Aziz telah menyentuh tentang perlakuan-perlakuan yang dilarang oleh agama Islam. Semua perlakuan ini tidak boleh dilakukan oleh manusia yang menganut agama Islam. Kalau ada yang melanggar arahan Allah itu adalah disebabkan mereka dididik oleh UMNO.

Ustaz Nik Aziz mengulangi senarai perkara yang dilarang itu sebanyak 8 kali di sepanjang ceramahnya, iaitu:

1. berzina
2. rasuah
3. merogol dan
4. judi.

Tidak pernah sekalipun Uztaz Nik Aziz memasukkan perbuatan "minum arak" kedalam senarai kesalahan di sisi agama Islam walaupun mengulanginya sebanyak  delapan kali.

Ramai di antara pendengar berbisik sesama sendiri adakah minum arak tidak termasuk dalam larangan, maka ustaz Nik Aziz tidak memasukkan ke dalam senarai larangan tarbiyyahnya itu.

Sebab itulah agaknya semakin ramai pendengar termasuk yang berserban dan berketayap putih meninggalkan majlis ceramah ustaz Nik Aziz lebih awal. Penulis mendengar ada di antara mereka yang menyebut perkataan "ustaz politik", "ulamat politik murahan" tetapi penulis tidak tahu kepada siapa mereka maaksudkan.

Melihatkan semakin ramai pendengar yang meninggalkan majlis, kedengaran jeritan takbir dilaungkan, tetapi tiada mendapat sahutan balas dan pergerakan meninggalkankan ceramah itu juga tidak dapat dihalang.

Diakhir ucapannya ustaz Nik Aziz sempat menyeru pendengar yang semakin berkurangan supaya jangan memangkah calon UMNO dalam pilihanraya Hulu Selangor nanti. Ustaz Nik Aziz lupa calon yang bertanding adalah dari MIC.

Demikianlah betapa bencinya ustaz Nik Aziz kepada UMNO sehinggakan baru dua hari kembali dari Mekah tetapi masih belum juga mendapat hidayah Allah. Kebenciaannya kepada UMNO semakin menjadi-jadi sedangkan UMNO bersama komponen BN terus mendapat kekuatan Allah mentadbir negara memakmurkan dan mensejahterakan umat pelbagai kaum dan agama, seperti yang diajarkan oleh Rasulullah.

Laporan terkini akan menyusul dari semasa ke semasa.

PRK HS: Ceramah Nik Aziz Bertaraf Ustaz Tadika PASTI


Ustaz Politik Bertaraf Tadika PASTI

Kampung Rasa Tambahan, Hulu Selangor 23 April 2010. 10:00 pm

Alhamdulillah dengan izin Allah Penulis berkesempatan mengikuti ceramah Ustaz Nik Aziz bersama-sama dengan pendengar yang lain seramai 746 orang termasuk peniaga gerai.

Mendengar ucapannya semalam, Penulis membuat kesimpulan berikut:

1. Nik Aziz tidak lebih daripada ustaz bertaraf tadika PASTI yang tidak mempunyai kredibiliti samada menghujah, menghurai atau menerangkan sesuatu. Kata-katanya tidak bernilai ilmu, ketandusan intelektualisme, menyimpang dari etika keilmuan Islam dan retorik murahan yang menggunakan Islam sebagai alat hiasan slogan kosongnya.

2. Pendengar setiannya terdiri daripada pengikut yang tidak mampu lagi berfikir, tetapi taksub membabi buta dan menelan apa sahaja yang diluahkan oleh Nik Aziz tanpa memberi petimbangan samada benar, tidak benar, logik, tidak logik, sesuai, tidak sesuai, malah bercanggah atau tidak dengan agama.

3. Beberapa kali semasa Nik Aziz berucap, kedengaran laungan takbir dijeritkan untuk membantu suasana hambar, tetapi tidak lagi mendapat sahutan.

4. Nik Aziz terpaksa menamatkan ucapannya lebih awal pada pukul 10.34 mlm dan sebaik menamatkan ucapan, sebahagian besar pendengar berpusu-pusu meninggalkan kawasan ceramah.

5. Untuk menjadikan majlis lebih menarik, penganjur tidak lupa menyelitkan dengan pemberian rasuah (istilah yang mereka gunakan kepada UMNO/BN) berupa jersi daripada YB ADUN Lembah Jaya kepada Belia Rasa FC. Selepas pemeberian dan penerimaan berlaku, laungan takbir dijeritkan, tetapi malangnya tiada seorangpun yang menyahut.

6. Kawasan ceramah menjadi lengang sebelum kereta mewah Nik Aziz meninggalkan kawasan ceramah.

INITIPATI CERAMAH NIK AZIZ:

1. Tahun 1967 UMNO tidak menangkap pencuri tetapi menangkap Tok Guru, sebab itu beliau mengambil keputusan melawan UMNO hingga sekarang.

2. Pas berkawan dengan DAP kerana UMNO berkawan dengan APCO

3. Nabi Muhamad meperjuangkan agama tetapi UMNO memperjuangkan bangsa. Oleh itu UMNO patut diharamkan.

4. Kejadian rogol, judi, rasuah dan zina adalah disebabkan ajaran sesat yang dibawa oleh UMNO sepanjang pemerintahannya. UMNO sepatutnya mencampuradukkan agama dengan politik sebagaimana yang dilakukan oleh Nabi Muhamad.

5. UMNO perjuangkan orang Melayu, tetapi orang Melayu malas. Hasil negeri diperolehi daripada kaum China yang banyak membayar cukai.

6. UMNO zalim kerana wang petronas yang diberi kepada rakyat Kelantan sepatutnya diberi kepada parti PAS.

Nota: Semasa pendengar berpusu-pusu meninggalkan majlis, kelihatan beberapa kelamkabut orang mengedarkan risalah kerana tidaka menyangka majlis terpaksa dihentikan secara mendadak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...