Followers

Sunday, March 20, 2011

Konspirasi Anak-Anak Muda: Berdemontrasi Menegakkan Keadilan


Demonstrasi di Bandar DiRaja Kuala Kangsar 20 Mac 2011, Ahad 9.00 pagi.

Sekumpulan anak-anak muda berkumpul dan berdemonstrasi secara aman di hadapan bangunan Mahkamah Kuala Kangsar. 

Selepas itu mereka membuat laporan kepada Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Kangsar meminta Nuar Berahim menyerahkan sample DNA untuk membantu proses menegakkan keadilan dalam perbicaraan berkaitan kes liwatnya di Mahkamah.  

Demonstrasi ini adalah sebahagian dari konspirasi Rakyat Malaysia untuk membantu menegakkan keadilan dalam sistem perundangan dan proses percicaraan di Mahkamah di negara ini.


Kumpulan anak-anak muda ini yang juga disokong oleh kaum ibu, pemuda dan Wanita UMNO, perkumpulan wanita, anggota pertubuhan NGO, ahli-ahli PERKASA serta orang perseorangan yang telah meninggalkan parti Pas dan PKR. 

Mereka  telah berkumpul sejak awal pagi untuk  menyatakan pendirian bahawa Nuar Berahim perlu bertanggungjawab membantu mahkamah untuk menegakkan keadilan. Perbicaraan kes liwat kedua Nuar Berahim sedang berlangsung tetapi mahkamah telah mengenepikan bukti yang dikemukankan oleh pihak pendakwa berkaitan DNA yang dikatakan telah diambil secara tidak adil.

Mereka berpendapat sudah tiba masanya Nuar Berahim menyerahkan sendiri DNA untuk membuktikan beliau dan peguambelanya mementingkan keadilan dalam sistem kehakiman kita.

Sebelum ini banyak kumpulan-kumpulan dari berbagai lapisan masyarakat di seluruh negara telah mengadakan demonstrasi mendesak Nuar Berahim menyerahkan DNA untuk tujuan yang sama.


Wanita UMNO Gopeng mendahului demonstrasi mendesak Nuar Berahim
serahkan DNA untuk bantu menegakkan keadilan di Mahkamah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...