Followers

Monday, October 4, 2010

Nuar Berahim Bakal Melarikan Diri

PEMILIHAN peringkat pusat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Sabak Bernam, Selangor,
semalam lengang walaupun 1,000 ahli didakwa hadir mesyuarat agong pada sebelah pagi.
 - mingguan/Mohd. Shaharani Saibi

Petikan berita: utusan.com.my

Proses kira undi dicemari insiden gaduh

SABAK BERNAM 2 Okt. - Proses mengira undi bagi pemilihan Ketua dan Ahli Jawatankuasa Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) Sabak Bernam yang berlangsung di Dewan Tun Razak, di sini, malam ini kecoh apabila berlaku insiden bertumbuk dan membaling kerusi.

Kejadian kira-kira pukul 8.15 malam itu bermula dengan tindakan sekumpulan lapan lelaki membuat bising di luar dewan sambil menendang pintu masuk utama.

Setelah itu, mereka kemudian menyerbu masuk ke dalam dewan sebelum bertindak menimbulkan kekecohan dengan membaling kerusi.

Difahamkan tindakan kumpulan tersebut kerana tidak puas hati dengan proses pengiraan undi yang dikatakan wujud penipuan....

Nuar Berahim benar-benar tertekan.

Perbicaraan dia meliwat Samsul masih belum selesai dan semakin menakutkannya.
Sokongan orang ramai semakin berkurangan malah terus maki seranah.
Rakan-rakan seperjuangan yang memisahkan diri terus bertambah.
Parti berantakan dengan berbagai-bagai insiden ganas.

Janji manis menawan Putrajaya 16 September yang pernah menjadi bualan di kalangan ahli dan penyokong, kini bertukar menjadi maki hamun kepada Nuar berahim. Penyokong mula berasa jijik dengan permainan politik kotor yang meletakkan mereka pada tahap yang sangat rendah dan dihina.

Ahli-ahli dan penyokong yang berada di luar lingkungan keluarga, keluarga angkat dan kroni istimewa Nuar Berahim telah mula mengelakkan diri dari terlibat dengan apa sahaja yang berkaitan dengan PKR.

Mereka mula berasa takut dan ramai yang telah menyesal. Beranggapan selama ini mereka telah membuang masa kerana melibatkan diri dengan pergerakan yang sia-sia.

Mereka mula membandingkan antara kesungguhan DS Najib, UMNO-BN dan pemimpin-pemimpin NGO yang ikhlas membangunkan negara dan rakyat, dengan retorik Nuar Berahim yang memburu cita-cita dan nafsu peribadinya.

Rakyat semakin sedar akan bahaya yang bakal dibawa oleh Nuar Berahim. Mereka semakin insaf bahawa memberi ruang kepada Gerombolan Pakatan Pembangkang samalah dengan memperjudikan kesejahteraan yang sedang dinikmati sekarang. Lebih jauh lagi mereka terbayang betapa hancurnya bangsa dan negara ini sekiranya watak-watak yang tidak bermoral ini dilayan dalam proses politik negara ini.

Sudah sampai masanya pengkhianatan Nuar Berahim kepada agama, bangsa dan negara ini dihentikan. Hanya kesedaran rakyat yang dapat menamatkan kemelut politik yang kita tidak kehendaki ini.

Rakyat pernah bersatu dan berjaya mengusir komunis. Kini sudah sampai masanya sekali lagi rakyat bersatu menamatkan pengkhiatan Gerombolan Pakatan Pembangkang yang dianggotai oleh DAP dan PKR dengan berketuakan parti cauvinist-racust DAP.

Kalau pengkhianat komunis lari ke hutan...
Nuar Berahim nak lari ke mana?

Anda juga berminat mengikuti:

  1. Namewee Bebas Menyondol Kerana Dilindungi Akta
  2. Galas: Pas Mula Bakar Pengundi Hidup-hidup
  3. Pas Sudah Mulakan Indoktrinasi Menanam Kebencian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...