Followers

Wednesday, December 22, 2010

PAS Perak Lemas Kehilangan Ahli dan Penyokong

Nizar Jamaludin Mempercepatkan Kepupusan Pas Perak

PAS Perak Kehilangan Arah Perjuangan dan Mengakibatkan Kehilangan Penyokong

....Masa untuk berbulan madu untuk PAS dan Pakatan Rakyat sudah berlalu. Masa dua tahun lapan bulan mandat yang telah diberikan oleh rakyat melalui undi protes  dalam PRU 8 Mac 2008 sedang diperhatikan oleh rakyat.

 Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

Seruan ikhlas Ustaz Idris itu bukan sahaja menjelaskan satu fenomena buruk sedang melanda PAS Perak, malah PAS seluruh tanahair. Jumlah ahli yang tidak bertambah diikuti oleh penyusutan ketara penyokong sedia ada, amat mengerikan.

Hal ini berlaku kerana media Umno-BN telah berjaya memberi penerangan, penjelasan dan mendedahkan usaha Kerajaan Pusat yang terus meneruskan mengutamakan kebajikan rakyat.  Penjelasan tentang pembohongan dan kesesatan cara berpolitik PAS juga diterima dan berjaya menginsafkan rakyat jelata termasuk penyokong dan ahli PAS sendiri.

Kebodohan berpolitik Nizar Jamaludin dan kesungguhan pemimpin PAS yang merelakan diri menjadi haiwan ternakan dan tunggangan DAP menyebabkan kehidupan parti PAS sekarang seperti cacing kepanasan. Perlakuan dan kebodohan yang mereka tunjukkan dalam Dewan Undangan Negeri baru-baru ini mempercepatkan lagi kebencian dan hilang keyakinan di kalangan ahli dan penyokong di Perak.

Keadaan ini ditambah dengan kegagalan pemerintahan dan tadbirurus di negeri Kelantan, Selangor, Kedah dan Pulau Pinang. Rakyat di negeri-negeri tersebut marah bukan sahaja kerana kehidupan rakyat tidak terbela dan Islam tidak terjaga tetapi kezaliman demi kezaliman yang terus dikenakan kepada rakyat.

Jentera PAS dan Pakatan Rakyat juga didapati sudah tidak ada kesungguhan untuk mempertahankan kemenangan di Perak. Persepsi rakyat begitu buruk terhadap PAS yang pada pandangan mereka sudah jauh terpesong dari ajaran Islam sebenar . PAS dilihat bukan sahaja kehilangan arah dalam perjuangan tetapi juga telah kehilangan maruah dan kredibiliti sebagai parti bangsa Melayu yang beragama Islam kerana terlalu taksub merelakan dirinya menjadi ternakan dan haiwan tunggangan DAP.

Media Umno setiap hari terutama televisyen yang menjadi rujukkan utama rakyat. sentiasa menyampaikan berita dan penerangan yang meyakinkan dan bukti amanah rakyat yang telah ditunaikan. Sentimen kenaikan harga 5 sen yang cuba digunakan oleh PAS dan Pakatan Pembangkang nampaknya gagal kerana tidak menarik perhatian rakyat sama sekalai.  Malah mereka ditempelak semula dengan kenaikan tarif air yang amat zalim di Pulau Pinang dan Kedah manakala air berkarat masih disajikan kepada rakyat Kelantan.

Dalam masa yang sama ramai Ahli dan penyokong PAS amat terkejut apabila ustaz Nik Aziz sendiri yang merasuah wang kepada pengundi orang Asli semasa PRK DUN Galas sedangkan parti itu menggunakan slogan anti rasuah dalam kempen mereka menentang kerajaan pilihan rakyat, UMNO-BN.

Kini dengan pertolongan DAP dan Pakatan Rakyat, PAS berharap akan dapat menyambung nyawanya yang sudah hampir ke penghujung. Pembohongan, penipuan, putar-belit dan fitnah akan dikumpul, dicanai dalam bentuk risalah dan kain rentang dan akan menggunakan mesjid, surau dan markaz sebagai pusat lambakan.  Walaupun kaedah ini didapati membazirkan masa dan wang, tetapi PAS tidak ada cara lain untuk meneruskan perjuangan palsu parti itu dalam usaha menyekat penyusutan sokongan. 

Usaha mendaftar pemilih juga dilhat semakin gagal. Orang ramai terutama anak-anak generasi muda sangat berasa tidak selesa dengan laungan bersemangat yang tidak tentu pasal dan tidak kena tempat dalam majlis anjuran PAS. Penekanan tentang budaya berpakaian yang berlebih-lebihan oleh muslimat, nisa' dan unit amal dijadikan agenda utama untuk kekalkan kemenangan dan menawan Putrajaya.  

Seterusnya dapat dijangkakan bahawa PAS akana menaikkan emosi dan kebencian orang ramai dengan menaikkan kain rentang yang bersifat menghasut yang bersifat umum seperti:

"Umno khianat tanah Rezab Melayu" 
"Umno menghakis Kuasa  Raja-Raja Melayu" 
"257 ribu anak luar nikah daripada tahun 2000-2008"

Mereka akan pastikan kain ini ditukar dalam masa dua minggu,dengan isu-isu yang lain, kemudian  diletak di tempat yang strategik. Ini adalah satu cara untuk menghasut dan membentuk kebencian pengundi yang selama ini menikmati kehidupan yang selesa, sejahtera dan berjaya di bawah pemerintahan UMNO-BN.

 Buatlah apapun...
PAS Perak semakin kehilangan ahli dan penyokong kerana dosanya sendiri terhadap Islam dan bangsa Melayu.
Kesedaran rakyat...adalah sebahagian daripada jalan agama yang sebanar.

baca seterusnya: 

Sumber PARPUKARI

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...