Followers

Friday, December 24, 2010

Kail Pas Panjang Sejengkal - Lautan Pangkor Hendak Diduga.

 
PAS semakin bankrup di Perak.
IPOH – Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir menyifatkan sikap Pakatan Rakyat (PR) ibarat mata kail kerana tidak pernah jemu untuk memancing undi rakyat menggunakan janji-janji manis yang tidak mungkin dapat dilaksanakan. 
 
Beliau berkata, pembangkang sanggup menjanjikan pelbagai perkara sepertimana yang digambarkan dalam manifesto mereka pada Pilihan Raya Umum ke-12 yang lalu. 
 
“Saya tidak tahulah apa yang akan dijanjikan mereka selepas ini. Mungkin mereka hendak janji syurga pula,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Program Membeli-belah Back To School Anak Angkat Menteri Besar di pusat membeli belah Jusco Aeon, Kinta City. semalam. 
 
Beliau berkata demikian selepas diminta mengulas berhubung isu PR yang mahu melaksanakan Program 100 hari jika berjaya mengambil alih tampuk pemerintahan negara jika menang dalam PRU ke-13 ini. 
 
Zambry berkata, pelbagai taktik akan digunakan pembangkang dari semasa ke semasa bagi memperoleh sokongan rakyat yang semakin berkurangan di pihak mereka. 
 
“Dulu mereka (pembangkang) guna mata kail saiz lapan, sekarang pakai mata kail saiz 16 pula. Namun apabila semua tidak mengena mereka akan menggunakan mata kail saiz 32 pula. 
 
“Dalam bahasa politiknya, kalau mereka sudah pernah memerintah namun gagal melaksanakan janji-janji apa lagi yang hendak diharapkan. Usahlah rakyat digula-gulakan,” katanya. 
 
Beliau yakin rakyat pada masa kini amat rasional dan bijak dalam menilai siapa yang hanya bermain dengan politik dan siapa yang benar-benar memerintah demi kepentingan rakyat.

“Walaupun kita (Barisan Nasional) tidak menjanjikan syurga, bulan mahupun bintang tetapi rakyat tahu parti mana yang benar-benar praktikal dalam mentadbir negara ini,” katanya. -Sinar Harian
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...