Followers

Sunday, February 12, 2012

Mengapa Partai Melayu PAS Bersifat Khawarij dan Serasi Dengan Komunis

SEJAK BILA PENENTANG KETUA/KHALIFAH/IMAM DIBENAR WUJUD DALAM ISLAM..??

SEJAK BILA PENENTANG KETUA/KHALIFAH/IMAM DIBENAR WUJUD DALAM ISLAM..??

Muawiyyah penulis wahyu yang juga abang ipar Rasulullah SAW. Namun bila Ali. r.a pegang jawatan Khalifah/ketua/Imam, Muawiyyah memberontak dan lawan khalifah. Bila hampir tewas, beliau segera julang Al-Quran minta berdamai. Ali menerima tawaran muawiyyah. Namun pengikut Ali r.a enggan berdamai dan meminta berkecuali dari naungan Khalifah. Ali r.a mengizinkan jemaah mereka dengan cara tersendiri dan disebut "KHAWARIJ". Rasulullah SAW telah mengingatkan para sahabat golongan ini akan ke tetap neraka walaupun zahirnya mereka lebih Islamik.

Di alam melayu, UMNO ditubuhkan pada 1946. Namun pada 1951 Ahmad Fuad selaku Ketua Biro Agama UMNO menentang YDP UMNO sendiri kerana tidak puas hati keputusan YDP waktu itu atas kelulusan judi kaum zimmin. Beliau juga tewas dan minta berkecuali dari naungan khalifah UMNO lalu menubuhkan jemaah tersendiri disebut PAS.

SOALAN MELAYU/ISLAM GENERASI BARU MALAYSIA ;

Jika golongan pembelot kepada Imam/Khalifah/ketua yang disebut "KHAWARIJ" dahulu tempatnya di neraka, adakah khawarij era baru ini akan ke syurga Allah..??


(Dipetik dari facebook kengkawan)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...