Followers

Monday, January 31, 2011

Gempar!: JKR Perak Hasut Kakitangannya Pada Waktu Bekerja.


Kakitangan Pas dalam Ibupejabat JKR Ipoh telah mengadakan kerjasama dengan Kakitangan Pas Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perak. 

Pada 28 Januari 2011, kakitangan Pas JKR Ipoh telah mengarahkan 5 - 8 orang Kaitangan JKR seluruh daerah di negeri Perak meninggalkan tugas untuk mendengar ceramah di Dewan Mahfuz di JKR Ipoh.

Dengan berselindung di sebalik program keagamaan, Kakitangan Pas JKR Ipoh telah menjemput Encik Mohd Latif bin Taib, Penolong Hal Ehwal Islam bahagian Zakat menyampaikan ceramah.

Program dijalankan pada waktu bekerja dari pukul 2.45 hingga 4.30 petang dihadiri oleh 80 - 100 orang kakitangan dari seluruh JKR Daerah.


Hampir seluruh kakitangan berasa marah dan hampa kerana mereka ditipu oleh Kakitangan Pas JKR Ipoh yang menganjurkan ceramah tersebut pada waktu bekerja. 

Penceramah sengaja membincangkan tajuk yang tidak ada langsung kaitan dengan kerja dan tugas mereka seperti yang telah ditetapkan di dalam fail meja masing-masing. Malah mereka kesal kerana terpaksa meninggalkan kerja dan tugas yang begitu banyak untuk faedah rakyat.

Antara yang mengelirukan ialah penceramah menyifatkan umat Islam sekarang ini seolah-olah mempunyai dua Tuhan. Beliau memberi contoh Kerajaan Persekutuan sekarang ini mengamalkan dua undang-undang. 

Pertama undang-undang syari'e di dalam Sistem Perbankan Islam,  dan kedua undang-undang konvensional dalam Sistem Perbankan Bank Negara. 

Kedua-dua sistem ini adalah bercangahan antara satu sama lain tetapi rakyat dipaksa mengikuti kedua-dua sistem ini serentak. Ini menyebabkan rakyat negara ini mempunyai dua Tuhan, iaitu Tuhan Syari'e dan Tuhan Konvensional. 

Terdapat peserta yang tidak berpuashati dengan huraian Ustaz Latif yang terlalu longgar dan mengelirukan ini lalu mengemukakan soalan atau pandangan balas. Tetapi beliau mengelak daripada menjawab dengan tepat dan akhirnya menamatkan ceramahnya.

Yang peliknya bagaimana JKR Ibupejabat dengan sewenang-wenangnya menganjurkan ceramah politik bagi pihak Parti Pas dengan menggunakan kemudahan kerajaan dan diadakan pada waktu bekerja.

Rakyat tentu tidak rela Kakitangan JKR daerah-daerah yang teraniaya ini terpaksa meninggalkan kerja mereka semata-mata memenuhi program politik Parti Pas sedangkan mereka dibayar gaji dengan wang rakyat.

Ramai peserta yang meminta supaya kegiatan Kakitangan Parti Pas yang berada di dalam Organisasi JKR Ibupejabat dan di daerah-daerah diberhentikan dan kakitangan tersebut dikeluarkan segera kerana mereka sering menganjurkan program yang menikam kerajaan dari belakang.

Mereka tidak mahu nama baik dan khidmat cemerlang JKR kepada rakyat dan negara selama ini dikotori oleh kakitangan yang bersifat talam dua muka serta musang berbulu ayam yang cari makan dalam JKR. 

 Mereka bimbang peristiwa penipuan Sijil Cuti Sakit Cikgu Maarof (suami Cikgu Normala calon Pas PRK DUN Tenang) yang amat memalukan itu akan akan menjangkiti Kementerian dan Jabatan Kerajaan yang lain.


4 comments:

Lintau Perak said...

Dahlia said...
Kakaitangan Pas & PKR yang bekerja dlm institusi kerajaan memang bersikap seperti musang berbulu ayam.

Kemudahan, kebajikan dan keselesaan mereka gunakan tetapi hati busuk.

Inilah ajaran sesat Pas yg mereka anuti dan duit gaji beri makan anak bini/laki kat rumah.

January 31, 2011 4:15 PM


Hablum said...
Orang Pas dlm JKR mmg xsedar diri..tak bersyukur.

Kerajaan xde salah pd mereka pun.

najib xde apa2 salah pd mreka pun tapi mereka benci DS Najib macamlah DS Najib tiap2 hari aniaya mereka.

Jumpa DS Naib pun xpernah.

January 31, 2011 4:17 PM


Fakta said...
Puak2 Pas dan PKR ni dema MAKAN GAJI dari Kerajaan tapi MAKAN FITNAH dari pembangkang.

Duit gaji dari kerajaan tu pulak pegi bawak pegi haji..tapi mulut kutuk nad tak pernah bersyukur..

Kerajaan Arau Saudi terimalah diorang tu datang Mekah buat Haji...tapi Allah belum tau wee...

January 31, 2011 4:19 PM


Anonymous said...
Puak-puak pas yang keje dengan JKR tu boleh siap bagi info BQ harga tender lagi kat kontraktor PAS. mudah masuk Syurga bila menderma maklumat.

January 31, 2011 4:27 PM


blogenstarz said...
Ada lagi tali barut Nizar Puaka tu.
Dema tak akan putus asa...

ALahaI sI LunCAi said...

JKR ADALAH SALAH SATU JABATAN YANG TELAH MEREKA KUASAI.

MEREKA JUGA MENGUASAI JABATAN JABATAN LAIN DI NEGERI PERAK.

USAH SALAHKAN MEREKA. BARANGKALI INI ADALAH KELEMAHAN UMNO YANG TIDAK MAHU MENCAMPURI URUSAN KERAJAAN.

TAK PELAH. UMNO MEMILIH UNTUK KELIHATAN BUDIMAN. TUNGGULAH MASANYA BILAMANA UMNO TIDAK LAGI BERPELUANG BERSUARA.

Badut Rakyat said...

salam 1 malaysia...terima kasih kerana melawat blog saya.saya telah paut kan blog anda utk blog saya.penulisan blog anda memang hebat.tahniah di ucapkan.kalau boleh paut kan blog saya utk blog anda..terima kasih dan salam perjuangan dari saya,penulis badut rakyat..

http://badutrakyat.blogspot.com/

UjangRanggi said...

KENAL PASTI KAKITANGAN KERAJAAN YANG MENYOKONG PEMBANGKANG. KELUARKAN MEREKA DARI PERKHIDMATAN AWAM KERANA MEREKA SEPERTI GUNTING DALAM LIPATAN, API DI DALAM SEKAM. MEREKA INILAH YANG AKAN MEROSAKKAN KUALITI PERKHIDMATAN AWAM.
KERAJAAN ADA HAK BERBUAT DEMIKIAN KERANA SEMUA KAKITANGAN SUDAH TANDA TANGAN AKUJANJI YANG MENYATAKAN TAAT SETIA KEPADA KERAJAAN DAN YG DIPERTUAN AGONG.
JANGAN TUNGGU NASI DAH MENJADI BUBUR BARU NAK BERTINDAK.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...