Followers

Monday, December 27, 2010

Pas Perak Merayu Diberikan Kemenangan


Pas Perak Melalui Setiausahanya Misbahul Munir tidak segan silu merayu supaya parti itu diberi peluang memerintah.
Sumber: misbah.blogsopt
PAS menasihatkan pemimpin Umno BN supaya bertenang dan rasional sebelum membuat tuduhan mengatakan janji 100 hari adalah pembohong besar. Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan Program 100 Hari yang dikemukakan Pakatan Rakyat jika berjaya mengambil alih pemerintahan negara sebagai satu pembohongan besar yang bertujuan menipu rakyat.
Pakatan Rakyat belum lagi memerintah negara ini, sedangkan BN sudah 53 tahun memerintah Malaysia. Beri kami perintah dulu, kemudian baru nilai prestasi dan banding dengan pemerintahan BN. Macam mana seorang Timbalan Perdana Menteri bercakap dengan penuh emosi seolah-olah takut dengan bayang-bayang kekalahan yang akan dihakim oleh rakyat dalam PRU akan datang.....

Nampaknya Pas Perak benar-benar sudah hilang keyakinan. Mereka sudah mula terasa bahawa janji 100 Hari  sudah memerangkap diri sendiri. Bukan sahaja ditolak malah tidak mendapat sambutan sama sekali di kalangan rakyat.

Pas Perak sedar seluruh rakyat, termasuk ahli dan penyokong Pas di kampung-kampung hanya mentertawakan sahaja janji-janji yang berbentuk sogokan itu. 

Mereka terpaksa berhempas pulas mempertahankan idea sogokan ini sedangkan rakyat semakin tidak memberi perhatian lagi kerana sibuk menjalani kehidupan yang aman dan sejahtera.

1Malaysia yang diperkenalkan oleh DS Najib telah diterima dan difahami tanpa paksaan dan sogokan di kalangan seluruh rakyat pelbagai kaum dan agama dengan senang hati dan penuh harapan.

Pas Perak dan Gerombolan Pembangkang ternyata sudah terjerumus ke dalam lubang politik yang mereka gali sendiri. Rakyat sedang memerhatikan mereka terkial-kial untuk keluar dari lubang sempit yang berkemungkinan menjadi kubur.
"Ingin memerintah dengan cara merasuah" itulah kata-kata yang sedang berkumandang di seluruh negeri Perak sebagai menyambut 100 Hari Gerombolan Pembangkang.
 

3 comments:

dzimba MMIM said...

Salam bro.. blog bro telah dipautkan dan salam perjuangan

terima kasih

KL BOYZ said...

rasuah secara terang-terangan bro..
Terima kasih kerana sudi lawat blog KL BOYZ..LINTAU PERAK telah di link di blog saya.

Gelombang Rakyat said...

Saya Perjuangan..

SAYA amat tertarik dengan penulisan blog anda yang ternyata ada kualiti yang tersendiri.

Ianya juga memberi peransang buat saya untuk memantapkan lagi penulisan saya.

SYABAS saya ucapkan buat anda kerana berjaya mengendalikan blog ini dengan begitu mantap.

Saya telah linkkan blog anda dalam senarai blog pilihan di blog saya agar pengunjung blog saya dpat bkongsi penulisan anda.

Saya berharap agar anda juga dapat linkkan blog saya di dalam blog anda agar perjuangan saya melalui penulisan blog dapat dikongsi bersama pengunjung.

Sekian, Salam Kasih ikhlas dari,

Melayu CinDia
Blogger Gelombang Rakyat

http://gelombang-rakyat.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...